Frågor & svar

Kanske har detaljer i ditt kök gått sönder efter många års nötande. Kanske är det bara slitet – eller omodernt. Ibland kanske man vill göra nytt i samband med att övriga huset rustas upp. Oavsett vilket stadie ditt gamla kök befinner sig i kan det finnas skäl att överväga ett byte av luckor och lådor, och införskaffa nya köksluckor. Våra ergonomiska lösningar med utdragbar inredning kan också göra en fantastisk skillnad – både i form och funktion.

Det är sällan fel på stommarna. Generellt sett håller stommarna i ett kök nästan alltid mer än dubbelt så länge som luckor, lådor, bänkskivor och beslag som används och nöts dagligen. Vid ett hembesök* tittar vi dock tillsammans på hur just ditt kök ser ut för att inte göra större ingrepp än situationen kräver.

Vi har köksluckor i många stilar och i flera olika material. Detta för att tillgodose ett så brett register av smaker och behov som möjligt. Vid vårt hembesök* får du möjlighet att se prov på våra köksluckor, handtag och bänkskivor på plats. Vi för då också ett grundligt resonemang för att du ska hitta fram till det alternativ som passar just dig, dina behov och ditt kök allra bäst.

Du behöver inte mäta någonting alls. Det gör vi under vårt hembesök*. Vi tar därtill fullt måttansvar vilket innebär att det fullt ut är vårt ansvar att levererade köksluckor, lådor och tillbehör verkligen har rätt mått och passar perfekt.

Är du händig och kan montera ett kök är du välkommen att just bara beställa materialet från oss. Har du goda kontakter med hantverkare som du kanske använt dig av tidigare så står det dig helt fritt att anlita dessa. Önskar du att Smålandskök gör hela jobbet så ger vi dig – redan under hembesöket* – fast pris på kök inklusive montering. Snabbt, smidigt och tryggt!

Från det att du gör din köksbeställning tar det normalt mellan fyra och sju veckor till leverans. Skulle beställningen vara särskilt avancerad kan det ta uppemot tio veckor.

Den ingår när du beställer ett kök från Smålandskök.

Efter tecknat avtal gäller ingen ångerrätt. Det beror på att vi inte säljer några standardkök. Allt som du behöver till ditt nya kök måttanpassas och tillverkas – för bästa resultat – specifikt för dig.

Så här går det till att beställa ett kök

Under vårt hembesök* får du alltid ett fast pris på din beställning. Detta pris inkluderar leverans. Vi tar heller aldrig betalt för hembesök* – oavsett om du beställer ett kök eller inte.

Du kan välja mellan att betala hela beställningen inom 90 dagar. Du har också möjlighet att delbetala ditt kök räntefritt i upp till 36 månader. Smålandskök samarbetar med Vasa Kredit som alltid tar en kreditupplysning innan din beställning når produktionen. *Smålandskök erbjuder gratis hembesök i hela Småland och i angränsande län. Skulle du bo längre bort är du naturligvis också varmt välkommen att höra av dig så ska vi på bästa sätt försöka tillmötesgå dina önskemål.